VAARKAART

Bekijk hieronder onze vaarkaart

1

Belcrum beach

Dit is onze op- en afstap locatie. Hier vertrek je en kom je weer terug. Bij ons op het terrein zitten ook Pier 15 en Belcrum Beach. Wij raden dan ook zeker aan om na de vaart hier nog langs te gaan voor een drankje.

2

De Rechtbank

Dit is de rechtbank van Breda, een van 11 die we er in Nederland hebben. Dit is de  zwaarst beveiligde rechtbank van Nederland.

3

KMA

De Koninklijke Militaire Academie in Breda is een militaire academie waar sinds 24 november 1828 de Nederlandse officieren worden opgeleid voor de koninklijke marechaussee en de Koninklijke Land- en luchtmacht.

4

Vuurtoren

Het is een kunstwerk dat gemaakt is door de Italiaanse architect Aldo Rossi in Park Valkenberg in Breda. Het is opvallend dat de vuurtoren in Breda staat, omdat Breda geen geschiedenis kent met de zee en dus nooit een vuurtoren nodig heeft gehad.

5

Park Valkenberg

Park Valkenberg ligt in de binnenstad van Breda in de wijk Valkenberg. Het ligt op de doorgangsroute van het Centraal Station naar de achterzijde van het Kasteel van Breda. Vroeger diende dit park als de tuin van het kasteel. Tegenwoordig is het een plek

6

Brouwerij 'De Drie Hoefijzers'

De brouwerij is opgericht in 1538 door Hendrik van den Corputs als Den Boom. In 1628 werd de brouwerij hernoemd naar de Drie Hoefijzers, zoals het op de dag van vandaag nog steeds heet. Om het gebouw te zien, kijk dan om na de Bossche brug.

7

Koepel gevangenis

De voormalige koepelgevangenis van Breda maakte deel uit van een justitieel complex in het centrum van Breda. De voormalige koepelgevangenis maakt deel uit van 1 van de 3 koepelgevangenissen die Breda kent. De gevangenis is nu niet meer actief, voorheen bestond het uit 3 onderdelen: huis van bewaring, een gevangenis en een afdeling met extra zorgplaatsen.

8

Chassé Park

Het Chassé park is een nieuwe woonwijk met ongeveer 600 koopwoningen en 100 huurwoningen, gelegen in de binnenstad van Breda. Het is bijna 13 hectare groot en was een voormalig Kazerneterrein aan de rand van het Bredase Centrum nabij Chassé theater en het Gemeentehuis van Breda.

9

Oude locatie Nac stadion

Op deze locatie stond vroeg het stadion van NAC Breda. Deze ploeg vol sterren voetbalt inmiddels in het Rat Verlegh Stadion in de Keukenkampioen divisie. 

10

De Seelig Kazerne

De Seeligkazerne in de binnenstad van Breda is een voormalige kazerne, gelegen aan de Fellenoordstraat. Het is vernoemd naar H.G. Seelig (1785-1864), Luitenant-Generaal der Artillerie. Sinds 2019 is het terrein onderdeel van ROC de Rooi Pannen.

11

Sint Anna Kerk

Sint Anna Kerk is gebouwd in jaar 1905. Het is een kerk aan de Haagweg nabij het centrum in de wijk Haagpoort in de Nederlandse stad Breda. De kerk behoort tot de overgang kerken en het is een Rijksmonument.

12

Spanjaardsgat

Het Spanjaardsgat is een waterpoort die ligt tussen de Granaattoren en de Duiventoren van het Kasteel van Breda. De waterpoort is normaliter alleen vanaf de buitenkant te zien, maar bij rondleidingen over het kasteelterrein ook vanaf de binnenkant. Het Spanjaardsgat ligt bij de Haven van Breda.

13

Haven Breda

De haven van Breda is gelegen in de binnenstad van Breda. Aan de haven ligt de havermarkt, Vismarktstraat en de Grote Kerk. De haven was oorspronkelijk een stuk van de rivier de Mark, waaraan Breda zijn oorsprong te danken heeft. Tussen 1965 en 2007 was de haven gedempt. Sinds 2007 heeft ze een kade waar boten kunnen aanmeren met daarboven horeca met terrassen.

Scroll naar boven